Καύσωνας με την Βερμουδα

TAXI… βερμούδα


Δε το είδα με τα μάτια μου, εμπιστεύομαι όμως τον συμπολίτη, που μου το κατέθεσε.

Θέλω λοιπόν να το μεταφέρω, με μερικές διευκρινήσεις, αφού έχω και εγώ εικόνα και αυτή είναι θετική.

Θετική, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ΤΑΧΙτζήδων, ιδιοκτητών ή εργαζομένων, αγαπούν την δουλειά τους και είναι σωστοί και υποδειγματικοί επαγγελματίες.

Δύσκολα θα βρείς ΤΑΧΙ που να μην λαμποκοπά, μέσα και έξω, δύσκολα θα βρείς ΤΑΧΙτζή δύστροπο ή αγενή, η μεγάλη πλειοψηφία είναι ευγενέστατοι, πρόθυμοι, δίνουν σωστές πληροφορίες, δεν είναι λίγες οι φορές, που κατ’ ανάγκην γίνονται ξεναγοί και γενικά συγκαταλέγονται στους επαγγελματίες του νησιού μας, που προάγουν τον πολιτισμό και την Χιακή ευγένεια.

Όμως εδώ συμβαίνει ότι και στη ζωή, ξεχωρίζει το «μαύρο» πρόβατο και τέτοια υπάρχουν, λίγα, αλλά υπάρχουν.

Έτσι δεν θα πέσεις από τα σύννεφά αν δείς έναν ΤΑΧΙτζή να περιμένει στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα, να πάρει μια κούρσα και να φοράει την βερμούδα, με την οποία προηγούμενα ήταν στο… μπάνιο, ή δεν θα εκπλαγείς αν διαπιστώσεις από την εμφάνιση πάντα, ότι ο άνθρωπος βρίσκονταν σε μια άλλη εργασία και στο… διάλειμμα πετάχτηκε για μια κούρσα.

Γνωρίζω πως οι συνθήκες είναι δύσκολες, το μεροκάματο δυσκολότερο και δυσεύρετο, υπάρχουν επαγγελματίες που κάνουν και δεύτερη δουλειά και στο ενδιάμεσο κάνουν και μια κούρσα, γνωρίζω και το επαναλαμβάνω ότι αυτό αποτελεί την εξαίρεση, αλλά έλα που αυτή είναι που φαίνεται, που… ξεχωρίζει.

Γι’ αυτό κάνω έκκληση αυτό να προσεχθεί, πρώτα απ’ όλα από τους ίδιους τους επαγγελματίες, εκείνοι ξέρουν μεταξύ τους καλύτερα και εσωτερικά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα γρηγορότερα. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε βούκινο, ούτε το άρθρο κάτι τέτοιο επιδιώκει. Απλά η παρατήρηση, καλοπροαίρετη πάντα δεν μπορεί να γίνει… αθόρυβα.

Ο ΤΑΧΙτζής οφείλει να είναι τέτοιος, ένας υποδειγματικός επαγγελματίας πάντα και παντού, η εικόνα του δεν ανήκει στον ίδιο, πρώτα απ’ όλα είναι η εικόνα, πολλές η πρώτη του νησιού.

Και αυτή οφείλουμε όλοι να είναι ή δυνατόν τέλεια.

0 Σχόλια